Motorrijles Amsterdam

Motorrijles Amsterdam

Begin met een proefles

Maak kennis met motorrijden en de lesmethode van Motorrijschool Wolffson via een vrijblijvende proefles. 

Bij de proefles gaan we naar een terrein in Amsterdam waar het rustig en veilig is. Hier leg ik je de beginselen van het motorrijden uit zoals zithouding, hoe je soepel weg kunt rijden, remt en schakelt. Alles in een ontspannen sfeer en in jouw tempo. 

Een proefles duurt 90 minuten, kost € 50,- en is altijd 1 op 1.

Kan ik direct starten met motorrijlessen in Amsterdam

Ben je 24 jaar of ouder en in het bezit van een autorijbewijs, dan kun je direct starten met lessen. 

Ben je 21 jaar of ouder (maar nog geen 24), dan moet je eerst je theoriecertificaat halen voordat je start met lessen. Ook als je al een autorijbewijs hebt. Daarna kun je starten met motorrijlessen en de voorbereiding voor je motorrijexamen. Als je hiervoor slaagt, krijg je het rijbewijs A + code 80. Je moet dan 2 jaar, of tot je 24e, op een motor tot 35 kW rijden. Daarna mag je op een zware motor rijden zonder dat je opnieuw examen hoeft te doen. 

Certificaat

Motorrijlessen in Amsterdam in de
categorieën A en A + code 80

Vanaf 21 jaar

Categorie A + code 80

Ben je 21 jaar of ouder dan kun je lessen op een zware motor. Als je hiervoor slaagt, krijg je het rijbewijs A met code 80. Je moet dan 2 jaar, of tot je 24e, op een motor tot 35 kW rijden. Daarna mag je op een zware motor rijden dat je zonder opnieuw examen hoeft te doen. 

Om te mogen starten met motorrijlessen voor A + code 80, moet je in het bezit zijn van een theoriecertificaat. Ook als je al een autorijbewijs hebt.

Vanaf 24 jaar

Categorie A

Ben je 24 jaar of ouder, dan ga je in de regel voor het examen op een zware motor. Een zware motor moet een vermogen hebben van ten minste 50 kW of meer. 

Slaag je voor een examen op een zware motor, dan krijg je motorrijbewijs A zonder beperkingen. Je mag daarmee direct op elke motor rijden ongeacht het vermogen.

Je motorrijbewijs haal je in 3 examens

Je motorrijbewijs haal je
in 3 examens

Theorie examen

Iedereen die zijn motorrijbewijs gaat halen, zal het theoriecertificaat moeten behalen. Er zijn wel enkele verschillen:

  • Ben je jonger dan 24 jaar, dan ben je verplicht om je theoriecertificaat te halen voordat je start met motorrijlessen. 
  • Ben je ouder dan 24 jaar maar nog niet in bezit van een autorijbewijs, dan ben je verplicht om je theoriecertificaat te halen voordat je start met motorrijlessen.
  • Ben je ouder dan 24 jaar en heb je al een autorijbewijs, dan kun je starten met motorrijlessen en alvast het examen voertuigbeheersing (AVB) afleggen. Voordat je aan het examen verkeersdeelneming (AVD) mag beginnen, dien je je motor theoriecertificaat te behalen. 

De theorie voor je motorrijbewijs, leer je het makkelijkste online via iTheorie. Zo ben je goed voorbereid op je motor theorie-examen. De lesstof is opgedeeld in de 25 motor theorieonderdelen zoals deze door het CBR gehanteerd worden. Na elk onderdeel volgt een proeftoets. En je kunt tot wel 50 proefexamens doen om je optimaal voor te bereiden op het echte CBR motor theorie-examen.

Voor slechts € 50,- ontvang je bij de start van je motorrijles een compleet digitale theorie opleiding t.w.v. € 69,- bestaande uit een digitaal lesboek, toetsen en 50 gratis proefexamens om jezelf voor te bereiden op het theorie examen. Je hoeft dus geen theorieboeken meer aan te schaffen.

AVB

Examen voertuigbeheersing

Tijdens de voorbereiding op het examen voertuigbeheersing, ligt de nadruk op het oefenen van de 12 bijzondere verrichtingen die je voor je eerste praktijkexamen (AVB) moet beheersen. 

Zodra je er aan toe bent, gaan we ook rijden op de weg. Je vorderingen worden bijgehouden op een instructiekaart zodat we precies weten hoe je er voor staat. Tijdens de lessen is er veel aandacht voor je vorderingen en kunnen we de lessen aanpassen aan jouw tempo.

Voor het mogen afleggen van je AVB examen moet je een autorijbewijs of je theoriecertificaat meenemen naar het examen. Zonder één van de twee kun je geen examen doen.

Wil je alvast weten welke bijzondere verrichtingen je allemaal gaat leren voor het motorexamen voertuigbeheersing? Download dan het PDF document Bijzondere Verrichtingen.

AVD

Examen verkeersdeelneming

Na het behalen van je examen voertuigbeheersing (AVB), volgen de lessen ter voorbereiding op het examen verkeersdeelneming (AVD).

Hierin worden niet alleen rijtechnische zaken behandeld zoals; plaats op de weg, volgafstand, afslaan, het rijden van bochten en het in- en uitvoegen op de snelweg, maar zal er ook veel aandacht besteed worden aan; risicoherkenning, defensief rijgedrag, anticiperen en het zien en gezien worden in het verkeer.

Bij alle lessen wordt vooraf besproken wat in de les de aandachtspunten zullen zijn en bespreken we achteraf wat er goed ging en verbeterd kan worden.

Vraag je proefles aan
en ervaar de kick van motorrijden