Lesinformatie

Lesinformatie over motorrijden

Het doel bij het nemen van motorrijles is natuurlijk het halen van je motorrijbewijs. Maar dan wel zo dat je je ook veilig voelt in het verkeer en met vertrouwen de weg op gaat. Voor mij is klanttevredenheid van groot belang. Dit kan alleen als je op een professionele en correcte manier rijles hebt gehad en niet het idee hebt onnodig veel lessen te hebben moeten nemen.

Om te mogen beginnen met motorrijles, moet je in het bezit zijn van een geldig auto-rijbewijs óf een geldig  theorie-certificaat. Let op, als je nog geen 24 jaar oud bent en voor A+code 80 wil gaan, dan moet je, ook als je een autorijbewijs hebt, eerst je theoriecertificaat halen om met lessen te mogen beginnen.

De makkelijkste manier om kennis te maken met het motorrijden en mijn manier van lesgeven is het nemen van een proefles. Een proefles verplicht je tot niets. Bij de proefles gaan we, na een korte kennismaking, naar een terrein waar het rustig en veilig is. Hier leg ik je de beginselen van het motorrijden uit zoals zithouding, hoe je soepel weg kunt rijden, remt en schakelt. Alles in een ontspannen sfeer en in een voor jou prettig tempo. Een proefles kost € 50,-  en is altijd 1 op 1. Als de proefles je goed bevallen is en je besluit verder te willen dan kunnen we een volgende les inplannen.

 

Motorrijschool Wolffson geeft alleen les in de A categorie en A categorie met code 80

A

Ben je 24 jaar of ouder dan ga je in de regel voor het examen op een zware motor. Een zware motor moet een vermogen hebben van ten minste 50 kW of meer. Slaag je voor een examen op een zware motor, dan krijg je een rijbewijs A zonder beperkingen. Je mag daarmee direct op elke motor rijden ongeacht het vermogen.[/one_half_last]

A (code 80)

Ben je 21 jaar of ouder dan kun je lessen op een zware motor. Als je hiervoor slaagt krijg je het rijbewijs A met code 80. Je moet dan 2 jaar of tot je 24e op een motor tot 35 kW rijden maar daarna, zonder opnieuw examen te hoeven doen, mag je op een zware motor rijden. Let op, om met lessen te mogen beginnen voor code 80 moet je in het bezit zijn van een theoriecertificaat (ook als je al een autorijbewijs hebt)

Je motorrijbewijs haal je in 3 examens:

  • Het theorie examen (ook als je het rijbewijs B al hebt)
  • Het examen voertuigbeheersing (AVB).
  • Het examen verkeersdeelneming (AVD)

Het AVB Examen

In eerste instantie ligt de nadruk op het oefenen van de 12 bijzondere verrichtingen die je voor je eerste praktijkexamen (AVB) moet beheersen maar we gaan ook, zodra je er aan toe bent, rijden op de weg. Je vorderingen worden bijgehouden op een instructiekaart zodat we precies weten hoe je er voor staat. Ik ben zeer gemotiveerd om je te coachen, tijdens de les is er veel aandacht voor je vorderingen en kunnen we de lessen aanpassen aan een voor jou geschikt tempo.

Voor het mogen afleggen van je AVB examen moet je een autorijbewijs of je theoriecertificaat meenemen naar het examen. Zonder 1 van de 2 kun je geen examen doen.

Het AVD Examen

Na het behalen van je AVB volgen de lessen AVD. Hierin worden niet alleen rijtechnische zaken behandeld zoals; plaats op de weg, volgafstand, afslaan, het rijden van bochten en het in- en uitvoegen op de snelweg, maar zal er ook veel aandacht besteed worden aan; risicoherkenning, defensief rijgedrag, anticiperen en het zien en gezien worden in het verkeer. Bij alle lessen wordt vooraf besproken wat in de les de aandachtspunten zullen zijn en bespreken we achteraf wat er goed ging en verbeterd kan worden.

Voor meer informatie kun je altijd bellen op 06-245 23 610. Mail: rob@wolffson.nl

 Nu voor slechts € 35,- een itheorie_40compleet digitale theorie opleiding t.w.v. € 69,-.